De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Skal du prøve kræfter med 3D print?

Sponsoreret

Er du som mange andre, også hoppet med på den nyeste trend, når det handler om at printe? Nemlig 3D print? Skal du printe i 3D, er der flere forskellige materialer, du får brug for, og en af dem er blandt andet 3d printer filament

 

Hvad kan jeg printe? 

Med en 3D printer, er det næsten muligt at printe alt hvad der falder dig ind. 3D print er en helt ny og anderledes verden, hvis du sammenligner den med den gamle måde, de fleste af os kender en printer på. Tilbage i tiden, hvilket rent faktisk ikke er så lang tid siden, var den mest almindelige og kendte måde at printe på, papir. Dengang var det nok at vide papirets gramvægt, kvalitet og farve, hvilket for så vidt ikke gælder en 3D printer. 

 

Med en 3D printer, handler det om helt andre parametre og materialer. For at printe skal du bruge filament. Filament findes i mange forskellige farver, så du kan lave nogle flotte prototyper eller produkter. 

 

Hvordan fungerer en 3D printer?

Forestil dig en ganske almindelig limpistol. En limpistol kan ligge et fint lag lim af gangen. Når limen er helt tør, lægges endnu et lag lim, og denne proces fortsætter. Når maskinen er færdig med de mange lag, ender det med at du har en helt færdig model – selvfølgelig i 3D. 

 

Lyder det som noget du gerne vil prøve kræfter af med, så handler det egentlig bare om at komme i gang – jo før, jo bedre.