De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Er du på udkig efter en elcykel?

Sponsoreret

Er du begyndt at kigge efter kvalitets elcykler? Det er bare dejligt med en elcykel, da den er forsynet med motorkræfter, der kan hjælpe dig, når du cykler. Det er især skønt, når der venter en stor bakke forude. 

Men i og med at der findes mange forskellige elcykler, kan det være svært at vælge den rette. Du kan eventuelt starte med at kigge på, hvilken type motor du ønsker, da det kan indsnævre dine valgmuligheder.

Forskellige typer motorer

  • Centermotor

Mange foretrækker en centermotor, da den overfører motorkraften til baghjulet, som du kender fra en helt almindelig cykel uden en motor. Centermotoren har ydermere den fordel, at den tilpasser sig dit tråd. Det vil sige, at den hjælper dig alt efter, hvor meget du træder i pedalerne. Det gør, at du kan spare på strømmen og derved komme længere på en opladning.

  • Forhjulsmotor

Har du en elcykel med en forhjulsmotor, så begynder motoren at hjælpe dig, når den mærker bevægelse i pedalerne. Du får altså konstant hjælp fra motoren uanset, om du træder meget eller lidt i pedalerne. Eftersom at motoren befinder sig i forhjulet, vil du opleve en form for træk, hvorfor du bør starte med et af de mindre assistanceniveauer.

  • Baghjulsmotor

En elcykel med en baghjulsmotor er perfekt, hvis du ønsker en cykeloplevelse, hvor motorkraften kommer fra baghjulet. Følelsen er den samme, som hvis du cykler på en almindelig cykel. Derfor er der ikke så meget, du skal vænne dig til.