De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Guide til at få jagttegn

Sponsoreret

dec1 - Guide til at få jagttegn

Inden for de seneste år er det blevet mere og mere populært blandt både mænd og kvinder at gå på jagt. Jagt er også en oplevelse af de helt store, da du er ude i den friske natur og oplever dyrenes færden. Samtidig har du spændingen ved at vente på at kunne skyde et dyr, som du stolt kan bringe med hjem og sætte på middagsbordet.

Du må dog ikke bare købe et gevær og begynde at gå på jagt. Inden du kan gå på jagt, skal du have taget et jagttegn, således at det er sikkert både for dig, dyrene og dine jagtkammerater.

Bestå jagtprøven før du kan gå på jagt

For at kunne få et jagttegn skal du have bestået en jagtprøve. Før du kan gå op til en jagtprøve, skal du først og fremmest have modtaget undervisning i det at gå på jagt. En jagtprøve består både af en praktisk og en skriftlig del.

Den praktiske del af jagtprøven

Ved den praktiske jagtprøve testes det, om du har styr på en sikker betjening af et våben. Det forgår ved, at du skal vise, hvordan du færdes sikkert i jagtterrænet, og at du har en god afstandsbedømmelse. Sidst men ikke mindst bliver din skydeteknik testet.

Den skriftlige del af jagtprøven

Efter at du har bestået den praktiske jagtprøve, kan du gå op til den skriftlige jagtprøve. Ved en skriftlig jagtprøve får du 40 spørgsmål, hvor du skal svare korrekt på de 36 af dem på en halv time for at bestå.