De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Er du på jagt efter et luftgevær?

Sponsoreret

Hvis du er på jagt efter et luftgevær, har du sikkert allerede fundet ud af, at der er mange geværer at vælge mellem. Luftgeværer er nemlig utroligt populære, så du kan finde en model, der passer til lige netop dig. 

Uanset hvad du skal bruge et luftgevær til, så findes der altså en model for dig. Men hvad er et luftgevær egentligt? Hvis du aldrig har haft et luftgevær i hånden, er der en stor chance for, at du ikke ved, hvad det er for noget. 

Hvad er et luftgevær?

Som navnet antyder er et luftgevær et gevær, der anvender sammenpresset luft, når et projektil skal skydes ud. Projektilet er hagl, der skal passe som fod i hose til geværet. 

Et luftgevær kan eksempelvis være et haglgevær. Dette falder godt i tråd med, at de projektiler, der skal bruges til luftgeværet, er hagl. De hagl, der bruges i et luftgevær eller et haglgevær, kan være de helt klassiske hagl, der er lavet af bly. 

Men i dag er der et langt bedre alternativ. Du kan nemlig få hagl, der ikke indeholder bly. Disse hagl er langt mere miljøvenlige sammenlignet med hagl med bly. Derfor er det klart at foretrække at bruge denne type hagl.

Hvis der er tale om et haglgevær, er det typisk designet således, at størstedelen af geværet består af flot bearbejdet træ, mens selve geværløbet er fremstillet af metal. Investerer du i et haglgevær, skal du lade geværet ved at knække det, hvor træ og metal mødes. Læg derefter haglet i metaldelen og ret geværet ud. Du er nu skydeklar.