De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Er du vild med sejlersko?

Sponsoreret

Sejlersko har en lang historie og har været populære i mange år. Hos Havhøkeren finder du et stort udvalg af mange forskellige slags sejlersko.

Elsker du også sejlersko? Så er du bestemt ikke den eneste. Sejlerskoen har en lang og særlig historie, som kan spores helt tilbage til 1930’erne, hvor amerikaneren Paul A. Sperry en ganske særlig type model med de samme funktioner, som stadig er at finde i sejlerskoene i dag. Han udviklede netop denne model, fordi den inkarnerede sejler kæmpede med glatte skibsdæk ligesom resten af bådfolks, og det betød, at man stod enormt dårligt fast med sine sko.

Til at starte med havde sejlerskoene sorte gummisåler. Men de gav grumme mærker på dækkene, og derfor begyndte han med det samme at udvikle hvide såler, hvorfor det også oftest er det, du ser sejlsko have i dag.

Sejlerskoerne blev altså udviklet til sejlads, men omkring 1980’erne begyndte de også at blive anvendt som fritidssko, hvilket de har været siden. Flere eksklusive modehuse har haft denne skomodel med i deres kollektioner, og netop derfor har den også udviklet sig til at blive en meget populær sko udenfor sejladsens verden. Hos Havhøkeren kan du købe sko fra Sebago, og her har du ikke kun funktionelle sejlersko men også moderigtige sko, du kan bruge i din hverdag. Du får altså et par slidstærke sko, der ikke laver mærker, og som du samtidig også bare kan bruge som moderigtig fritidssko. Du kan også finde sejlstøvler fra mærket Viking, der er kendte for deres kvalitetsrige sko og støvler til det aktive udendørs liv – sejlads, vandring og lignende.