De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Tag på efterskole

Sponsoreret

Gymnasiet, håndværkerskolen eller noget helt tredje? Danske børn står over for, hvad der på det tidspunkt virker som verdens vigtigste valg. Mange er i tvivl, og vælger derfor gymnasiet som det naturlige næste skridt. Sådan følger man nemlig med sine barndomsvenner videre, og det er der trods alt mere tryghed i, end at skulle tage nogle helt andre valg. Desværre kan en for tidlig start på gymnasiet ende med at sidde mere på tværs, end at hjælpe børnene videre. Hvis du selv står foran det valg, bør du være bekendt med en fjerde mulighed: Efterskolen.

 

Andre rammer

Efterskolen giver dig muligheden for at komme væk fra de vante rammer og gamle roller. På et det ene år, du bruger på en efterskole, oplever mange unge, at de udvikler sig til en helt anden rolle, end hvad de altid har siddet fast i derhjemme. Her møder man unge fra hele landet, og helt andre typer, end dem du kender fra hjembyen. Det er også her der er plads til udfoldelse. Vælger du for eksempel en efterskole med idræt, vil en stor del af din hverdag foregå under den åbne himmel, med masser af motion og frisk luft.

 

Nye bekendtskaber

Mange af dem, der har haft deres gang på en efterskole, har stadig kontakt med deres venner fra dengang. Der sker noget når en gruppe mennesker bruger tæt på alle deres vågne timer med andre mennesker. Soldater kender det, borrearbejdere kender det og eventyrere kender det. Man formår kun at komme igennem dagene, hvis man lærer at arbejde sammen og rumme hinanden.

 

Det er en læring i problemhåndtering, og selvudvikling. Mange mennesker har en idé om, at efterskolen er en dyr fornøjelse, og ja, det koster lidt. Men den udvikling, man gennemgår, er svær at sætte en pris på.