De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Sådan kommer du dig oven på en operation

Sponsoreret

Hvis du har haft et hårdt sygdomsforløb, eller har været udsat for en ulykke, kan det betyde, at du har været sengeliggende længe på hospitalet. Et længere ophold på et hospital kan – foruden grundlaget for dit besøg – være synonymt med en hel del gener af både fysisk og psykisk karakter. Det kan være svært at komme videre, men også meget vigtigt.

 

Start din genoptræning

I mange tilfælde vil det være nødvendigt at påbegynde et genoptræningsforløb, for at blive kampklar igen. Det foregår typisk i samarbejde med en fysioterapeut, der giver dig en håndfuld øvelser, som du skal lave dagligt. Øvelser er typisk forbundet med mild smerte og ensformighed, men her er det vigtigt, at man kigger på det store billede. Øvelser kan nemlig være lige præcis, det der gør, at du igen kommer til at kunne bruge dine arme eller ben.

 

Et genoptræningsforløb kan både blive udbudt af det offentlige sundhedssystem, men man kan også selv købe sig til et forløb hos et privat rehabiliteringscenter. Her er det vigtigt at overveje graden af sine gener. Det offentlige vil typisk have et mere sparet budget, men til gengæld er det gratis.

 

Find et privat genoptræningsforløb her.

 

Kom godt videre psykisk

Mange mennesker forbinder det at være syg og indlagt med noget tabubelagt og pinligt. Der er intet pinligt over at have været indlagt, og det er vigtigt, at man fortæller sig selv det, hvis man gerne vil komme ordentligt tilbage efter et sygdomsforløb.

 

Tal med din omgangskreds om, hvad du har været igennem. På den måde aftabuiserer du også området for dig selv. Måske vil du opdage, at flere mennesker omkring dig har været igennem præcis det samme forløb som dig. Sug til dig af deres erfaringer. Hvordan kom de godt videre?