De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Tips til at lære dit barn at svømme

Sponsoreret

Vil du gerne forberede dit barn til poolen eller stranden? Så skal dit barn selvfølgelig lære at svømme. Men hvordan gør du overhovedet det? Du kan vælge mellem et hav af forskellige tilgange.

Det kommer helt an på, hvad du tænker er bedst for netop dit barn. Dog er der ingen tvivl om, at det altid er en fordel at gøre det til en sjov ting. Det slår aldrig fejl. Her finder du tips, der kan hjælpe dig med at lære dit barn at svømme.

  1. Sørg for at det er sjovt

Det første og vigtigste tip er selvfølgelig, at det, som allerede nævnt, skal være sjovt. Der skal ikke være noget stress og jag overhovedet. Hvis dit barn begynder at forbinde vand med noget negativt, kan det være ekstremt svært at lære ham eller hende at svømme.

  1. Start langsomt

Sid på trappen (eller i et meget lavt område) og leg i vandet. Dit barn vil herved vænne sig til vandet, hvorefter I stille og roligt kan træde ud på det dybere vand og så videre.

  1. Pust bobler

Denne proces er det første skridt til at få dit barns ansigt vådt og hjælpe dem med at forstå, hvordan man trækker vejret/ikke trækker vejret under vandet. Det er en stille og rolig aktivitet, som I kan lave selv på det helt lave vand.

  1. Brug svømmeudstyr

Svømmeudstyr kan være en god idé, når dit barn skal lære at svømme. Der findes en del forskellige gode redskaber, som du kan gøre brug af alt efter dit barns alder.