De Jydske Helte

Sport-relateret nyhedsmagasin

Kom godt tilbage fra en skade

Sponsoreret

For dem af os, hvor træning fylder en væsentlig del af vores hverdag, er skader en uundgåelig del af livet. Det kan være små fibersprængninger eller rifter i ledbåndene. Når man får en skade, er det vigtigt, at man ikke skynder sig tilbage til sin træning, men giver kroppen tid til at hele.

 

Men det er kun første del, hvis du vil tage dit træningsforløb op igen med succes. For når du kommer tilbage til rutinen, kan det være altafgørende ikke at starte for hårdt ud. Det er mange hjælpemidler, der kan gøre processen nemmere.

 

Hjælpemidler

Det absolut bedste hjælpemiddel, når man vil være blid ved kroppen, er en elastik til træning. Elastikken giver den sidste støtte, kroppen kan have brug for, når den har været skadet. Udstyret er at betragte som en støttende hånd, ligesom når en kammerat spotter dig.

 

En træningselastik kan fås i mange størrelser, og jo bredere den er, jo mere støtter den. Har man været udsat for en slem skade, kan det være en idé at købe en række elastikker i forskellige styrkegrader og størrelser. På den måde kan man langsomt arbejde sig tilbage til et niveau, hvor man kan slippe elastikken.

 

Elastikken er også god til styrketræning, da den kan ramme stort set alle muskelgrupper med de rette øvelser.

 

Egen krop

Er styrketræning med vægte, det der har slået dig af banen, har du måske overvurderet din egen styrke. Når man bruger mange timer på at løfte vægte, kan man med fordel veksle mellem vægtskiver og kropsvægt.

 

Træning med kropsvægt hedder calisthenics og er god til især at styrke de små muskler omkring de store muskelgrupper, for at give mere støtte. Da du kun løfter egen kropsvægt, er chancen for skader med calisthenics noget der hører sjældenhederne til.